Koko-di Koko-da (2019)

  • od 8. junija ob 9.00 do 13. junija ob 23.59
  • 1h 26m

Film je na voljo samostojno ali v paketu. Za nakup paketa klikni na Plešem z volkovi.

Da bi prebolela tragično izgubo in spet našla pot drug do drugega, se mlada zakonca odpravita na izlet v naravo. Toda po gozdu, kjer kanita taboriti, se potika starec v slamnatem klobuku z nadvse čudaškim spremstvom. Medtem ko si brunda “koko-di koko-da”, ju posrka v vrtinec psihološke groze in burlesknega ponižanja. Drugi celovečerec Johannesa Nyholma je srhljiva, morasta in sprevrženo komična nadrealistična pravljica za odrasle. Dobitnik nagrade za najboljši scenarij na festivalu Brooklyn Horror Film, nagrade mladinske žirije na mednarodnem filmskem festivalu v Bruslju in nagrade Camera Lucida na festivalu Fantasia v Montrealu.

“To je resnično nočna mora v gibanju: nagonsko si hočeš pred njo zatisniti oči, a v resnici ne moreš odvrniti pogleda. Takšen je občutek ob gledanju filma, ki učinkuje kot nezakonski otrok filmov Groundhog Day in Babadook.”
– Keith Uhlich, The Hollywood Reporter

Film je del Festivala žanrskega filma Kurja Polt. Organizira Društvo za širjenje filmske kulture Kurja Polt v koprodukciji s Kinodvorom in Slovensko kinoteko.

Režija in scenarij

Johannes Nyholm

Jezik(i)

švedščina in danščina, s slovenskimi in angleškimi podnapisi

Podnapis(i)

English, Slovenian