Piknik pri Hanging Rocku • zaključni film (1975)

  • od 8. junija ob 9.00 do 13. junija ob 23.59
  • 1h 47m

Film je na voljo samostojno ali v paketu. Za nakup paketa klikni na Plešem z volkovi.

Avstralija leta 1900. Skupina dijakinj ženskega kolidža Appleyard se nekega lepega poletnega dne pripravlja na izlet in ležeren piknik pri Hanging Rocku. Valentinovo je in v zraku se čuti razposajeno vznemirjenje. Toda nekaj deklet bo danes brez sledu izginilo. Sublimna, zagonetna kronika izginotja, v kateri trčita represivna viktorijanska omika in starodavna divjina avstralske pokrajine, posneta po znamenitem romanu avstralske pisateljice Joan Lindsay, je uvedla novo dobo avstralske kinematografije in zapečatila mednarodni sloves mojstra režiserja Petra Weira.

“Weirov čudovit in tesnoben film je prej kot filmska detektivka popotovanje v mistiko, a hkrati razmislek o vprašanjih razrednih struktur in spolne represije v avstralski družbi. Film poetične groze, katerega skrivnosti še danes burijo gledalce.”
The Criterion Collection

“Film, ki je skoraj v celoti zgrajen iz namigov. Njegove metode so varljive, ne nujno zato, da bi nas preslepil, temveč da bi nas prisilil razpreti domišljijo.”
– Vincent Canby, The New York Times

Film je del Festivala žanrskega filma Kurja Polt. Organizira Društvo za širjenje filmske kulture Kurja Polt v koprodukciji s Kinodvorom in Slovensko kinoteko.

Režija

Peter Weir

Scenarij

Cliff Green

Jezik(i)

angleščina, s slovenskimi podnapisi