Stari mlekar (2019)

  • od 8. junija ob 9.00 do 13. junija ob 23.59
  • 1h 28m

Film je na voljo samostojno ali v paketu. Za nakup paketa klikni na Kliči H za Humor.

Stari mlekar dobi na počitnice vnuke, ki naj bi na njegovi kmetiji preživeli poletje. Trdno odločen, da mora potomstvo začutiti preprosto lepoto življenja na deželi, jih goni kot sužnje, v zahvalo pa pamži po nesreči izpustijo na svobodo njegovo dragoceno in do konca izkoriščano kravo. Zdaj imajo Stari in njegovi vnuki samo 24 ur, da najdejo potepuhinjo, preden ji raznese nepomolzeno vime in povzroči laktopokalipso. Na svoji epski poti se morajo naši junaki spopasti s festivalskimi hipiji, gozdnimi čudaki, delavci z žage in drugimi nevarnostmi, ki praviloma prežijo na človeka na estonskem podeželju.

“Baltska kmetavzarska šok komedija Stari mlekar ni film za občutljivce in krhke dušice, za takšne, ki so alergični na laktozo, ali tiste, ki nimajo smisla za humor. Gre za celovečerno ekspanzijo animirane spletne serije, ki sta jo Peeter Ritso in Mikk Mägi začela ustvarjati leta 2012 med študijem malodane kot umazan vic. Serija je postaja neznansko uspešna, kar zastavlja nekaj resnih vprašanj o moralnem in psihološkem zdravju Estoncev. Kakorkoli že, posmehljiv pogled na kmečko življenje je precej univerzalna reč, tako kot vse razne telesne funkcije in hlapi, ki kaj kmalu zavejejo čez platno. Stari mlekar, ki ga režirata Mägi in Oskar Lehemaa, je nov vrhunec stop animacije in veličasten spust v globine vulgarne komedije!”
– Rupert Bottenberg, Filmski festival Fantasia

Film je del Festivala žanrskega filma Kurja Polt. Organizira Društvo za širjenje filmske kulture Kurja Polt v koprodukciji s Kinodvorom in Slovensko kinoteko. Film Stari mlekar predstavljamo v sodelovanju z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animateka.

Jezik(i)

estonščina, s slovenskimi in angleškimi podnapisi

Podnapis(i)

English, Slovenian